top of page


Duo Brantelid / Hadland

MANDAG den 12. september 19.30

merged_picture_-_andreas_and_christian.jpg

fotos: Nikolaj Lund & Marios Taramides

Andreas Brantelid cello
Christian Ihle Hadland klaver


Bemærk at denne koncert finder sted en MANDAG

Program

Ludvig van Beethoven (1770-1827)
3 variationsværker:

12 Variationer over See the conqu'ring hero comes fra Handels Judas Maccabaeus, WoO 45

12 Variationer over Ein Mädchen oder Weibchen fra Mozarts Die Zauberflöte, Op. 66

7 Variationer over Bei Männern, welche Liebe fühlen fra Mozarts Die Zauberflöte, WoO 46


Zoltán Kodály (1882-1967)
Sonatine op. 6


Pause - Musikforeningen byder på et glas


Zoltán Kodály
Sonate for cello og klaver op. 4

Frank Bridge (1879-1941)
Cellosonate


Duo Brantelid-Hadland består af to af de mest eftertragtede og fantasifulde solister blandt yngre skandinaviske musikere.

Den danske cellist
Andreas Brantelid debuterede som solist i en alder af 14 år, hvor han opførte Edward Elgars cellokoncert i hjembyen København med Det Kgl. Kapel. Han fortsatte med at lave en række anerkendte indspilninger for EMI og BIS og optrådte som solist med orkestre over hele verden. Han betragtes som en af de førende solocellister i dette århundrede.

Christian Ihle Hadland, en tidligere BBC New Generation Artist ligesom sin duo-partner, er født i Stavanger i Norge, og har gjort sig bemærket som pianist med et særpræg og en hunger efter repertoire af enhver art. Han har givet koncertoptrædener på BBC Proms, samarbejdet med nogle af vor tids mest profilerede kunstnere, herunder Renée Fleming, og er en hyppig gæstesolist i Wigmore Hall i London.

I 2018 sluttede Andreas sig til Christian om fælles kunstnerisk ledelse af Stavanger Kammermusikfestival, et partnerskab der fortsat nærer deres musikalske dialog og samtidig styrker den kreative tænkning. I 2015 blev duoens første indspilning af værker af Edvard Grieg og Percy Grainger udgivet på pladeselskabet BIS og straks udnævnt til Editor's Choice af magasinet Gramophone. I 2017 opførte duoen Beethovens komplette sonater for cello og klaver ved to koncerter i Dronningesalen på Det Kongelige Bibliotek i København.
Duoen Brantelid / Hadland har optrådt i hele Skandinavien bl.a. i Mogens Dahls Koncertsal og på Hindsgavl, Bergen og Dresden Festivals. Duoens koncerter er blevet transmitteret på alle de store nordiske og tyske radionetværk samt på BBC.

bottom of page