top of page

Tirsdag den 7. november kl. 19.30

Strygekvartetten

HALVCIRKEL

+ visuel kunstner Hipermania

Foto: Dennis Morton

ProgramTerry Riley:

uddrag af Salome Dances for Peace:

kvartet no. 3: The Gift

kvartet no. 4: The ecstacy

kvartet no. 5: Good medicineHalvcirkel:

København

Allting faller

Good Medicine

NidingenCarl Nielsen // arr. Nick Martin:

 

Tit er jeg glad


Bettina Marie Ezaki violin

Anne Skærbæk violin
Mika Persdotter bratsch
Kirstine Pedersen cello

 

Hipermania: Lyssætning / projektion


Koncerten varer 1 times tid og er uden pause

Efterfølgende inviterer musikforeningen på et glas

Halvcirkel er ikke nogen almindelig strygekvartet. Ensemblet omtaler sig selv som et uplacérbart fantasivæsen der, i kraft af sin forkærlighed for det repetitive, minimalistiske og improviserende, er beslægtet med musikere som Terry Riley, Caroline Shaw, Colin Stetson og Hildur Gudnadóttir.

Ved denne koncert indtager Halvcirkel koncertrummet i Jørn Utzons fantastiske kirke i Bagsværd i samspil med visuel kunstner Hipermania - og opleveren inviteres samtidigt til at udforske “koncertrummet inde i sig selv” til toner af Terry Riley og kvartettens eget minimalistiske univers.


Med koncerten ønsker Halvcirkel at skabe en kontinuerlig og multidimensionel oplevelse: Musikken og det visuelle træder skiftevis ind og ud af forgrunden og rejser spørgsmålet: Er en koncert noget der foregår uden for en selv?


Halvcirkel har igennem de seneste 8 år samarbejdet med fotograf og kunstner Hipermania. I denne helt særlige koncertopsætning inviterer konstellationen publikum til et drømmende og legende landskab - inde i sig selv. Som strømmen i en flod vil strømmen af værker i aftenens program fortælle en historie om noget evigt.


Musikken er en blanding af uddrag fra Terry Rileys 2-timer lange kvartet-cyklus "Salome Dances for Peace" og Halvcirkels egne kompositioner. Gruppen udkommer i foråret 2024 med deres første album "Vida" med egen musik, et album der blev til i tiden efter corona-pandemien. Musikken er en slags “modgift” i en tid hvor krig, stress og klimaforandringer præger alles liv.


Halvcirkel er strygekvartet der, på et fundament af klassisk skoling, begiver sig ud på nye ubetrådte stier. Gruppen har gennem syv år nytænkt, eksperimenteret og udfordret det stereotype billede af en klassisk strygekvartet og folder sig ud som en vækst der ikke lader sig ramme ind i en bestemt kasse - hverken som mainstream- eller nichemusik.


Halvcirkel er en gruppe der kontinuerligt nytænker sig selv. Som det ligger i navnet (et åbent system der ikke er separeret fra sine omgivelser) er en af grundstenene i Halvcirkel deres samarbejder. Et imponerende resumé af komponister og scenekunstnere er trådt ind i det Halvcirkelske univers som medskabere af betagende kunstneriske resultater.


Halvcirkel modtog i 2020 et to-årigt legat igennem “Den Unge Kunstneriske Elite” fra Statens Kunstfond for deres kreative og eksperimenterende arbejde.

 

bottom of page