top of page

Tirsdag den 26. maj kl. 19.30


Kottos

Koncerten er desværre udskudt

pga. COVID-19

Vi vender tilbage med en ny dato!

KOTTOS-Mikkel-112-Edit-HigRes-print-sh.j

Danish Musical Gold! A serious case of “once heard, never forgotten”! Hexham Courant, UK 2018.

 

KOTTOS kombinerer den klassiske musiks virtuositet med nysgerrighed og innovation. De fire fremadstormende musikere mødes i en unik blanding af instrumenter og genrer, der har etableret dem som et enestående, internationalt anerkendt ensemble. 

 

Deres legesyge og dygtighed har bragt dem rundt i hele verden på turnéer i Europa, Kina og i foråret 2019 til Argentina hvor KOTTOS ledsagede HM Dronningen på statsbesøg. 

 

KOTTOS både komponerer, arrangerer, bestiller nye værker og spiller egen musik såvel som musik af førende nordiske komponister, der dedikerer musik til KOTTOS vidtfavnende klangunivers, alt sammen musik, der forbindes under ensemblets motto: Musik fra landet der ikke eksisterer.

KOTTOS har taget sit navn efter et mytologisk væsen fra den græske mytologi. Han var søn af jorden, Gaia, og himlen, Uranus, havde 100 arme og 50 hoveder. Et vildt og mangefacetteret væsen, som går igen i kvartettens musik.

 

Kombinationen af instrumenter er mildest talt utraditionel: Fløjter i alle størrelser; fra den dybeste kontrabas til den højste sopranino. Et 17 kg russisk/Italiensk accordeon giver kraft og fylde i en nærmest symfonisk lyd. En cello danner bunden i ensemblet og farver lydbilledet med alternative spilleteknikker fra avantgardemusikken og den nordiske folkemusiktradition, mens guitaren tilføjer en eksotisk duft med sit flamencoprægede temperament.

 

I Juni 2016 udgav KOTTOS debut albummet ‘KOTTOS’. Udgivelsen vandt sensationelt P2’s Lytterpris 2017 med 66 procent af stemmerne i et felt med nominerede som Berliner Filharmonikerne og DR Symfoniorkesteret.

KOTTOS seneste udgivelse ‘Songs and Dances’ er udgivet på det britiske pladeselskab Orchid Classics og har fået flotte anmeldelser i både Danmark og internationalt. 

KOTTOS er i 2019-2020 udnævnt som en af de 10 talenter til Statens Kunstfonds karriereprogram "Den Unge Kunstneriske Elite".KOTTOS er:

Josefine Opsahl cello

Pernille Petersen blokfløjte

Bjarke Mogensen accordion

Mikkel Egelund Nielsen guitar, siden 2019

bottom of page