top of page

Tirsdag den 8. februar kl. 19.30
 

Vilde improvisationer

over store kompositioner

// Pianist Oscar Micaelsson

PROGRAM


Philip Glass
fra Glassworks (1981) : OpeningIMPROVISATION // Publikumssedler
Ved indgangen til koncerten får alle i publikum uddelt en lille seddel. Herpå kan man skrive forslag til et tema for aftenens første improvisation - det kan f. eks. være en melodi, en stemning eller handle om en karakter eller person.

 


Olivier Messiaen
fra Vingt Regards Sur l’Enfant-Jesus (1944) :
X Regard de l'Esprit de joie

 


IMPROVISATION // Terningerne kastes
2 terninger kastes - én med 12 sider og én med 7. Udfaldet afgør hvilken melodi der improviseres over.

 


George Gershwin
3 Preludes (1926) :
1. Allegro ben ritmato e deciso
2. Andante con moto e poco rubato
3. Allegro ben ritmato e deciso

 


IMPROVISATION over en jazzstandard
 


Scott Joplin
Maple Leaf Rag (1899)

 


IMPROVISATION over alle aftenens stykker

 

246519042_4761089533921891_7035506743225473469_n.jpeg

foto: Lars Kroon

Vel mødt til en rendyrket live-oplevelse i Musikforeningen UTZON!

Oscar Micaelsson er pianist, organist, komponist og dirigent. Ved siden af den klassiske og moderne klavermusik er han aktiv inden for jazz og improvisation, og eksperimenterer med at levendegøre musik på nye måder. Som musikskribent interesserer han sig for aspekter af jazz og for mødet mellem moderne og klassiske traditioner. Oscar har, efter sine studier i København, boet i Wien og i Paris, og er nu vendt tilbage til Sverige, hvor han bor i Malmø.

Oscar Micaelsson er en erfaren pianist med koncerter både i Danmark og i udlandet som solist, kammermusiker og som solist med orkester.

Følgende nedslag i hans foreløbige karriere kan nævnes:
I 2012 fremførte han John Cages sjældent spillede klaverkoncert for prepareret klaver og sinfonietta ved Konservatoriets årlige festival for moderne musik, og ved fejringen af sin egen fødselsdag senere dette år sammensatte han selv et orkester og dirigerede Mozarts ‘Jeunehomme’-koncert samt Gershwin’s Rhapsody in Blue i sit eget arrangement på rådhuspladsen i København.
I 2012 opførte han desuden værker af Conlon Nancarrow og Stravinsky i Tivolis koncertsal ved Tivolis Musikfestival I København, og i 2013 optrådte han ved festivalen for Beethovens Klaverværker. I juni 2013 stod han for den Østrigske uropførelse af den danske komponist Gunnar Bergs Klaverkoncert ’Frise’ fra 1961 i Konzerthaus Wien ved festkoncerten til Østrigs Komponistforenings 100 års jubilæum med ‘European Contemporary Composers Orchestra’ (ECCO) under ledelse af Chungki Min. I September 2013 blev han inviteret af Gwangju Symphony Orchestra for at fremføre Stravinskys koncert for klaver og harmoniorkester i samarbejde med Chungki Min i Gwangju, Sydkorea. I februar 2014 blev Oscar tildelt Léonie Soninngs Musikstipendie for unge musikere. I marts 2015 modtog han Årets Kultur- og scenekunstpris fra Smålands Musik og Teater i Sverige. Her blev han udnævnt til årets artist…

Oscar er i de seneste år begyndt at dirigere teatermusik og har allerede haft engagementer ved bl. a. "Camera, The Ingrid Bergman Musical", den amerikanske musical "She Loves Me" og, ved Kristianstad Teater: "The Phantom of the Opera".


Koncerten varer en times tid og er uden pause. Efterfølgende byder musikforeningen på et glas, og i denne forbindelse vil det være muligt at hilse på aftenens pianist.

bottom of page